Newsletter subscription & archive

ETISKE OVERVEJELSER VED PATIENTDELTAGELSE I AFPRØVNING AF LÆGEMIDLER

Patientdeltagelse i afprøvning og vurdering af lægemidler er afgørende for at få viden om, hvordan lægemidlet virker, og for at skabe størst mulig sikkerhed for patienterne. Men det rejser også en række etiske spørgsmål og dilemmaer, som vi stiller skarpt på fra forskellige vinkler.

When

19-09-2017 15:00 - 18:00

Location

Københavns Universitet – Auditorium 4
Universitetsparken 2
2100 - København Ø
Denmark

Organizer

EUPATI DANMARK

Eventlink

https://www.eupati.eu/denmark/

EUPATI inviterer dig til oplæg og debat om etik og patientdeltagelse i afprøvning af lægemidler.

Patientdeltagelse i afprøvning og vurdering af lægemidler er afgørende for at få viden om, hvordan lægemidlet virker, og for at skabe størst mulig sikkerhed for patienterne. Men det rejser også en række etiske spørgsmål og dilemmaer, som vi stiller skarpt på fra forskellige vinkler.

Kom og hør en jurist, et medlem af Den Videnskabsetiske Komite, en forsker og en patient fortælle om udfordringer og erfaringer, og hvordan patienter kan bidrage til løsninger i samarbejde med forskere, lægemiddeludviklere og myndigheder.

Arrangementet er målrettet patienter, forskere, behandlere, myndigheder og lægemiddelindustri - og alle interesserede er velkomne.

Tilmelding
Arrangementet er offentligt, deltagelse er gratis, men tilmelding nødvendig senest fredag d. 15. september.

Du tilmelder dig, dine kolleger og andre interesserede ved at sende en mail med jeres navne til

kontakt@dk.eupati.eu

Transport og parkering
Du kan parkere i nærområdet – husk at købe p-billet. Du kan også tage bus 8A, 150S, 184 og 185 til nærmeste stoppested Vibenshus Runddel og ca. 5 min. gang ad Nørre Allé til Universitetsparken.

Program:

15.00 - 15.30 Registrering og forfriskning

15.30 - 15.40 Velkomst og præsentation af EUPATI V. Lotte Klim, formand EUPATI Danmark

15.40 - 16.15 Rammer og perspektiver på etik i lægemiddelafprøvning V. Berit Andersen-Faber, jurist og PhD-studerende, Københavns Universitet. Oplægget præsenterer den historiske udvikling og rammer for de etiske overvejelser, der gælder på området i dag.

16.50 - 16.50 Den etiske godkendelsesproces for kliniske studier V. National Videnskabsetisk Komité. Oplægget præsenterer det konkrete arbejde med godkendelse af kliniske studier samt de tydeligste temaer og tendenser i overvejelserne samt lægmænds overvejelser i processen.

16.50 - 17.25 Klinisk lægemiddelforskning og etik: Regulering og praktik V. Sara Wadmann, Ph.D. og forsker fra VIVE. Oplægget stiller skarpt på nogle af de udfordringer som forskningsdeltagere og forskningsaktive klinikere oplever, og som ikke altid harmonerer med de hensyn, der tages i den nuværende regulering.

17.25 - 17.40 Etiske overvejelser i patientens perspektiv V. tidligere forskningsdeltager

17.40 - 17.55 Patientdeltagelse i etiske overvejelser og løsninger. Spørgsmål og debat om patienters erfaringer som bud på løsninger.

17.55 - 18.00 Afrunding - Farvel & tak for i dag

18.00- 18.30 Networking

Læs mere om EUPATI og patientinvolvering i forskning, lægemiddeludvikling, etik og godkendelse: På www.eupati.eu kan du læse om medicinsk forskning, lægemiddeludvikling og patientinvolvering. Søg blandt mere end 800 artikler, figurer, videoer og vejledninger på 8 forskellige sprog – dansk er på vej i efteråret 2017. På https://dk.eupati.eu/ kan du læse, hvad vi laver, og hvem vi er i EUPATI Danmark.

Downloads

DownloadInvitation_og_program_EUPATI_Etik_19.9.17.pdf

Close
What are you looking for?