Newsletter subscription & archive
 Foto: Tonny Foghmar
Foto: Tonny Foghmar

BioXpedia i samarbejde med Aarhus Universitetshospital om forøget COVID-19 testkapacitet

21-04-2020

Fordobling af testkapaciteten til cirka 2.400 daglige tests

Samarbejdet giver Aarhus Universitetshospital en ekstra mulighed for at teste personer, der er mistænkt for at have covid-19. Og der er mulighed for at skrue yderligere op for kapaciteten.

"Vi er glade for at kunne hjælpe med at øge testkapaciteten på Aarhus Universitetshospital, og vi er klar til at yde en ekstra indsats," siger BioXpedias direktør Mogens Kruhøffer.
Opsamling af RNA er et af BioXpedias specialer og fra nu holder virksomheden laboratoriet åbent fra morgen til aften på alle hverdage. Der er desuden ansat en ekstra laborant, så vagtplanen kan holdes også i tilfælde af sygdom.

Hele verden jagter de samme kritiske ressourcer, som er nødvendige for at kunne teste for coronavirus. Derfor er det især vanskeligt at få leveret tilstrækkeligt af de reagenser, der skal til for at oprense det RNA (arvemateriale), som skal analyseres for virus.

Afdelingen for Klinisk Mikrobiologi, Aarhus Universitetshospital gik over gaden til BioXpedia og etablerede samarbejde om at oprense arvemateriale efter en ny testmetode, som ikke er afhængig af de reagenser, alle jagter. Prøveforberedelsen og selve analysen for coronavirus foregår på hospitalets klinisk mikrobiologiske afdeling og den mellemliggende oprensning af RNA sker hos BioXpedia. Ansatte fra hospitalet bærer 96 prøver ad gangen over Palle Juul-Jensens Boulevard, hvor BioXpedia oprenser det RNA, som skal analyseres.
Efter analysen bliver prøverne båret tilbage til hospitalet, hvor de bliver analyseret for coronavirus. "Den nye metode til oprensning af RNA tager lidt mere tid og kræver lidt mnere mandskab end den almindelige, men sikkerheden er lige så høj," siger Mogens Kruhøffer. Proceduren med prøvetagning og analyse på hospitalet sikrer, at alle GDPR-regler overholdes.

Close
What are you looking for?