Newsletter subscription & archive
Karin Sloth er direktør for Snoremark Mjødbryggeri
Karin Sloth er direktør for Snoremark Mjødbryggeri

Snoremark tog Martin fra Zealand i praktik - nu sælger bryggeriet mjød i Estland

08-02-2019

Written byRandi Munch Krogsgaard

Praktikopholdet var led i projekt Samarbejdsplatform vedr,. kvalificeret arbejdskraft til produktionsvirksomheder i Region Sjælland

Praktikaftalen med Martin Smidt, som uddanner sig inden for international marketing og eksport, kom i stand, da Væksthus Sjælland sidste år henvendte sig til Karin Sloth, direktør på Snoremark Mjødbryggeri og foreslog, at hun tog en praktikant.

Henvendelsen var kærkommen, siger Snoremarks strategi for 2018 indeholdt planer om at se på muligheden for eksport af mjødprodukterne. ”Vi fik stor glæde af Martin,” fortæller Karin Sloth, ”i praktikperioden analyserede han eksportmarkederne, mødtes med distributører og opnåede faktisk en eksportaftale med Estland.”

En ildsjæl tog fat
Karin Sloth er journalistuddannet og arbejder som kommunikationskonsulent, underviser i kommunikation og skriver lærerbøger til og eksaminerer kommunikationsfolk. Det er et job hun tydeligvis brænder for og trives med. Men hun brænder også for det mjødbryggeri, hun sammen med sin mand har stablet på benene på gården i Tågerup, som de købte af datteren og svigersønnen i 2007. ”Og stod stod vi pludselig der med en gård,” siger Karin Sloth. Herefter startede historien om mjødbryggeriet Snoremark, som begyndte med æbleproduktion, og siden 2010 er vokset ud garagen og ind i gårdens gamle grisestald, som siden blev ombygget til det fine bryggeri, man møder i dag.

Guldmedalje til gudedrik
Fra gården Snoremark har man frit udsyn til alle verdenshjørner, Roskilde Fjord, middelalderkirker og gravhøje. Det er et historisk sted, som reflekteres så fint i den mjød, der nu flere gange er kåret til årets Mjød i Dansk Forum for Frugtvin og i 2015 blev hædret med en guldmedalje ved den store fødevaremesse Nordic Food Contest. Karin Sloth er ikke journalist for ingenting, så grundig historisk research har ført til et tæt slægtsskab mellem Snoremarks mjød og vikingernes ’gudedrik’.

Endnu et samarbejde med Zealand
Inspireret af Martins praktikophold, sagde Snoremark også ja til et samarbejde i 2018 med Multimedieuddannelsen på Zealand. Som led i dette samarbejde designede de studerende forslag til etiketter til Snoremarks mjødprodukter, der bliver solgt i Nationalmuseets butik.

”Det var en fin oplevelse med de studerende fra Multimedieuddannelsen,” siger Karin Sloth, ” de præsenterede nogle rigtig flotte designforslag. Jeg savnede bare, at de var mere forberedte på, hvad Snoremark er for en virksomhed, hvad produktet er og hvilken historie etiketterne skulle fortælle,” siger hun. Karin Sloths anbefaling til Zealand er, at de studerende indledningsvist analyserer virksomheden og målgruppen, så de forholder sig til den overordnede sammenhæng i forbindelse med designforslag.

Næste skridt er events
Overordnet var Snoremarks erfaringer med samarbejdet med Zealand meget positive, og Karin Sloth overvejer pt om studerende fra Zealand måske kan hjælpe med at materialisere strategien for 2019, nemlig at bruge det historiske og idyllisk beliggende Snoremark som ramme for events med fokus på mjød.

Læs mere om Snoremark her

CloseClose
What are you looking for?
By using this website, you agree to the use of cookies to give you the best user experience.
Find additional information at Cookies
Ok